Pinot Grigio Breganze 'Le Colline di San Giorgio' - D.O.C.

De druiven zijn afkomstig van de San Giorgio heuvels iets ten noorden van Breganze in de Veneto. De ligging ten opzichte van de zon is hier ideaal, van zuidoost via pal zuid tot zuidwest. De opbrengst per hectare is ca. 80 hectoliter en de productie is beperkt tot ca. 30.000 flessen per jaar. Na een zachte persing van de druiven vindt fermentatie plaats op temperatuur gecontroleerde, roestvrijstalen tanks. Daarna volgt nog ca. 2 maanden rijping 'sur lie'.

'Sur liebetekent dat, nadat de wijnen uitgegist zijn, deze vier tot vijf maanden op de droesem, 'lie', blijft rijpen. Op de bodem hebben de gisten en andere vaste delen geen zuurstof ter beschikking, waardoor een uit zichzelf startend gistingsproces ontstaat met als voornaamste gevolg dat de wijn meer smaak zal bevatten.Na deze behandeling krijgt de wijn nog diverse maanden rust alvorens te worden gebotteld.'

Wijn-spijs : Charcuterie, barbecue
Winetaste : De intense neus heeft veel geel fruit en doet licht aan gist en broodkruimels denken. In de mond een goede structuur met een frisse mineraliteit.

€ 7,95
Sterwijnenthuis.nl
This site uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.
x